Bh. prvaci u sjedećoj odbojci: Potcijenili smo Rusiju

Radiosarajevo.ba
Bh. prvaci u sjedećoj odbojci: Potcijenili smo Rusiju
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci nije se uspjela plasirati u finale Europskog prvenstva, te je osvojila bronzu u Poreču.

Nakon poraza od Rusije rezultatom 3:2 u setovima, savladali su domaćina Hrvatsku i osvojili bronzu rezultatom 3:0 u setovima.

Tim povodom održana je konferencija za medije seniorske reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, na kojoj su prisustvovali selektor Mirza Hrustemović, ministar kulture i sporta KS-a Mirvad Kurić i Duljko Hasić, izvršni direktor izvršne direkcije za razvoj poslovanja i marketing BH Telecoma te igrači Safet Alibašić i Adnan Kešmer i kapiten Sabahudin Delalić.

Selektor Hrustemović je poručio kako će na Svjetskom prvenstvu u julu pokazati svoju pravu snagu.

"Rusija je imala sjajan prvi servis, što do sada nije bio slučaj. Čitav meč smo ih stizali, a oni su uvijek imali prevagu na servisu. Moram priznati da nismo igrali na očekivanom nivou. Sada nam slijede pripreme za Svjetsko prvenstvo u Holandiji", dodao je.

Kapiten Delalić je izrazio svoje nezadovoljstvo rezultatom i osvojenim trećim mjestom u Poreču.

"Mi smo najavili finale za titulu europskog prvaka, a reprezentacija Rusije zaista nikada nije bolje igrala, izgubili smo u dva poena. Vrijeme je da sagledamo neke stvari, da se prestrojimo jer sa ovakvim načinom igre nemamo ništa tražiti na Svjetskom prvesnstvu. Imali smo sve obezbijeđeno i podbacili smo. Sada moramo sve pretresti i zapitati se kako ko radi da ne doživimo istu sudbinu kao na europskom prvenstvu", pojasnio je kapiten.

Kešmer i Alibašić su u Poreču izabrani u dream team Europskog prvenstva, no to im ništa ne znači bez finala, kažu.

"Navikli smo javnost na zlatne medalje i finala, pa smo podbacili. Čestitam reprezentaciji Rusije, oni su se spremili i imali više sreće. Nadam se da ćemo za dvije godine donijeti tu zlatnu medalju i u naše vitrine", kazao je Kešmer.

Kešmer vjeruje da su odlazak na takmičenje olako shvatili. 

"Nismo dovoljno iskoristili odlične uvjete koje smo imali. Smatrali smo da ćemo lako proći u finale i dočekati reprezentaciju Ukrajine. Utakmicu sa Rusijom sam dobro osjetio na svojim rukama. Rusija je bila četiri mjeseca na pripremi sa reprezentacijom Irana, ljudi su ulagali u sebe. Nismo se nadali ovakvom kraju. Dobra je ovo opomena. Sada moramo napraviti analizu Evropskog prvenstva, da bi mogli krenuti u pripreme za Svjetsko", zaključio je Alibašić

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije