Bh. biciklistkinja Lejla Tanović pobijedila na UCI trci u Vodicama

Anadolija
Bh. biciklistkinja Lejla Tanović pobijedila na UCI trci u Vodicama
FOTO: AA / Lejla Tanović
Najuspješnija bh. biciklistkinja Lejla Tanović i devetostruka državna prvakinja uvjerljivo je pobijedila na UCI C2 trci u Vodicama (Hrvatska).

Ovim uspjehom brdska biciklistkinja i takmičarka profesionalnog SMF tima osvojila je novih 30 UCI bodova za svjetski poredak. Tanović je tako ponovila uspjeh iz prošle sezone na ovoj stazi gdje je, također, završila na prvom mjestu.

Ovo je ukupno peta pobjeda sa UCI trka u karijeri Lejle Tanović, što su ujedno i jedine pobjede na UCI trkama u historiji biciklizma u BiH.

“Izuzetno sam sretna pobjedom na trci pogotovo jer su uslovi bili veoma teški. Startala sam loše i izgubila nekoliko pozicija, ali na prvom težem brdu sam pojačala tempo i preuzela vodstvo. Prva dva kruga radi temperature koja je bila veća od 30 stepeni osjećala sam da ne mogu da vozim onako kako bih željela. Ipak, nakon toga sam se prilagodila i pojačala tempo. Nastavljam sa pripremama, a naredna trka očekuje me sredinom maja u Sloveniji”, rekla je Tanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije