Bh. atletičarka pozitivna na doping testu, oduzete joj medalje

Radiosarajevo.ba
Bh. atletičarka pozitivna na doping testu, oduzete joj medalje
Adela Čomor, atletičarka Atletskog kluba “Novi Grad” iz Sarajeva, nakon testiranja urina bila je pozitivna na Ephedrine.

Antidoping agencija u BiH redovno sprovodi kontrole na državnim prvenstvima u svim sportovima. Kontrolori Agencije za antidoping kontrolu su nakon završenih trka, na osnovu plana doping kontrola, pozvali određeni broj atletičara i atletičarki na testiranje. Uzeta im je određena količina urina i poslata je u akreditovani laboratorij WADA – e (Međunarodna agencija za antidoping kontrolu) u Seibesdorf.

Nakon što je utvrđeno da je pomenuta atletičarka pozitivna na Ephedrine, nalaz je upućen strukovnom savezu, koji je na osnovu toga i izjave atletičarke izrekao suspenziju u trajanju od dvije godine.

S obzirom na sve navedeno, Adeli Čomor se poništavaju svi rezultati ostvareni na Pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine, a osvojila je dvije srebrne medalje u trkama na 3000 metara i 5000 metara.

"Slučaj 'Adela Čomor' treba da bude opomena svim sportistima!", poručili su iz Atletskog saveza BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije