Banja Luka Rebelsi, klub nastao iz ljubavi prema sportu

O. K.
Banja Luka Rebelsi, klub nastao iz ljubavi prema sportu
FOTO: Facebook / Banja Luka Rebelsi sa Spartansima otvaraju sezonu bh. lige

Pred početak subotnje utakmice, 6. aprila, između Banja Luka Rebelsa i Sarajevo Spartansa, kada će i početi bosanskohercegovačka liga američkog fudbala, predstavljamo Banja Luka Rebelse, klub koji je osnovan 2018. godine.

Ova utakmica će biti njihova prilika da se ovi divni sportisti predstave javnosti u Bosni i Hercegovini, ali i regionu. 

“Šestog aprila će klub iz Banja Luke imati svoje premijerno predstavljanje u jednom zvaničnom takmičenju. Počinje Liga BiH, a na samom otvaranju u goste nam dolaze Spartanci iz Sarajeva koji su i aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine. Po mnogo čemu ovo će biti istorijska utakmica imajući u vidu da je KAF Rebels prvi klub američkog fudbala koji je osnovan u gradu na Vrbasu” kazao je za Radiosarajevo.ba Aleksandar Dragojević, predsjednik KAF Banja Luka Rebelsa.

Trenutno se, kako on kaže, ovaj klub finansira iz klupskih članarina, ali i iz donacija koje su pomogle u izmirenju tekućih računa.

Banja Luka Rebelsi sa Spartansima otvaraju sezonu bh. lige - undefined

FOTO: Facebook: Banja Luka Rebelsi sa Spartansima otvaraju sezonu bh. lige

Američki fudbal kao sport tek treba da zaživi u Bosni I Hercegovini, mnogi nisu upoznati ni sa historijom ovog sporta, zbog čega je on ispod radara vlasti.

“Američki fudbal trenutno egzistira na platformi čistog entuzijazma i ljubavi prema sportu. Ovaj sport u BiH je tek u začetku i uzimajući u obzir da je dosta nepoznat našem stanovništvu i da ga prate mnoge zablude i predrasude ne treba da nas čudi što američki fudbal uopšte ne postoji u vidnom polju svih onih koji bi trebali da vode računa o razvoju sporta. Međutim, mi se trudimo da uvijek gledamo svijetlu stranu priče. Svaki novoosnovani klub američkog fudbala predstavlja ogroman uspjeh za ovaj sport, a svaka utakmica je pravi doživljaj. Nadamo se da ćemo prozvesti lančanu reakciju i da će u još nekim gradovima biti osnovani klubovi kako bi liga postala jača i brojnija“, ističe Dragojević.

Pred utakmicu sa Spartansima, Rebelsi očekuju da prvenstvo otvore pobjedom na domaćem terenu, pogotovo zato što se radi o prvacima BiH.

“Želja za pobjedom na svakoj utakmici je neupitna. Ovo je naše premijerno takmičenje i najveća želja nam je da prije svega predstavimo naš klub i naš Grad u što boljem svjetlu, da se borimo jedan za drugoga i da ostavimo srce na terenu. U Ligi učestvuju tri kluba tako da je sve moguće ali trenutno nismo opterećeni osvajanjem BH Bowla”, kazao nam je na kraju Dragojević za Radiosarajevo.ba.

Banja Luka Rebelsi sa Spartansima otvaraju sezonu bh. lige - undefined

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije