Banja Luka: Otvoreno Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama

Anadolija
Banja Luka: Otvoreno Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama

U Banjoj Luci, na obali Vrbasa večeras je svečano otvoreno ICF Svjetsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka - Vrbas 2019" , na kojem se takmiče sportisti iz 18 zemalja.

Pored takmičara iz Bosne i Hercegovine, učestvuju, između ostalih, i predstavnici Srbije, Slovenije, Hrvatske, Njemačke, Velike Britanije, Amerike, Australije...

"Mi kao organizatori smo se potrudili da uradimo sve što je u našoj moći i na najbolji način da dočekamo sve ove godte koji su došli u Banja Luku", izjavio je Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba "Vrbas m:tel".

U kanjonu Tijesno, sutra u 10 časova počinju pojedinačne kvalifikacije u sprint disciplini, a u petak finale pjedinačnih trka. Nakon toga slijede ekipne trke za sprint, subota je predviđena za spust pojedinačno, a u nedjelju ekipne trke u disciplini spust.

"Dušan Mačkić, takmičar BiH iz Kajak kanu kluba Vrbas Banja Luka je u dobroj formi i trenutno je prvoplasirani u Euro kupu i od njega možda najviše očekujemo, ali pred nama je vikend pa ćemo vidjeti šta će da bude", kazao je Stanković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije