Banja Luka domaćin Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama

Anadolija
Banja Luka domaćin Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama
Anadolija / Banja Luka domaćin Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama
Svjetsko prvenstvo za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka-Vrbas 2019" biće održano u Banjaluci od 20. do 28. jula 2019. godine.

Očekuje se da će tokom održavanja prvenstva u Banjoj Luci boraviti preko 1.000 učesnika s pratnjom.

Danas je održana prva sjednica Organizacionog odbora na kojoj je između ostalog izabrano rukovodstvo organizacionog odbora i zatvoren plan troškova prema kojem je organizatoru Kajak-kanu klubu Vrbas potrebno oko 200.000 KM.

Nikola Stanković iz Kajak-kanu kluba "Vrbas" najavio je da će ovo prvenstvo biti najbolje organizovano do sada.

"Ponosni smo, jer s ovim događajem postajemo organizatori svih nivoa takmičenja Svjetske kajakaške federacije", rekao je Stanković i dodao da je u pitanju olimpijski sport i da niko do sada nije bio domaćin takmičenjima svih nivoa.

Grad Banja Luka izvršiće sanaciju staze na rijeci Vrbas i prostora za publiku.

"Sigurno će do sljedeće godine da bude mnogo više sjedećih mjesta za publiku i bezbjedniji prilazi do vode", kazao je Stanković.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke, istakao je da će ovaj događaj mnogo značiti za razvoj sporta, turizma i promociju Banja Luke.

"Po rangu i po broju učesnika to će vjerovatno biti najveći sportski događaj te vrste u našem gradu", kazao je Radojičić.

Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za sport RS, rekao je da broj od 25 zemalja učesnica i preko 1.000 učesnika dovoljno govori o ozbiljnosti manifestacije, a da će se svi partneri u organizaciji ovog događaja potruditi da grad prikažu u najboljem svjetlu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije