Azra Dedić, djevojka s Down sindromom, osvojila bronzanu medalju u Kelnu

J. Ć.
Azra Dedić, djevojka s Down sindromom, osvojila bronzanu medalju u Kelnu
Azra Dedić, članica judo kluba Una iz Bihaća, osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u judu za osobe sa intelektualnim poteškoćama.

Osvojena bronzana medalja na Svjetskom prvenstvu u Kelnu za osobe sa intelektualnim poteškoćama za Azru je kruna bavljenja sa ovim izuzetno zahtjevnim sportom, te kao jedina takmičarka iz BiH, Azra je dostojno predstavila svoju državu i grad Bihać.

azra.PNG - undefined

Svjetsko prvenstvo je održano u njemačkom gradu Kelnu od 19. do 22. oktobra, a prema riječima njene majke Ramzije dočekali su je u njenom klubu i susret je bio jako emotivan.

„Dočekali su je u klubu gdje su sva svjetla bila pogašena. U salu ju je unio Harun Sadiković, naš balkanski prvak i bh. reprezentativac s trenerom Fikretom Bečićem. Čestitke joj je uputio gradonačelnik i premijer grada Bihaća“, kazala je Ramzija Dedić, Azrina majka za Radiosarajevo.ba 

Podsjetimo, Azra Dedić iz Bihaća, prva zaposlena osoba u BiH s Down sindromom, koja se već deset godina aktivno bavi i džudom, osvojila je u maju srebrenu medalju u A kategoriji takmičenja u G-džudu u Italiji.

Hrabra Azra, istinska zaljubljenica u džudo, s dvije pobjede i jednim porazom protiv predstavnice Rusije osvojila je tada srebrenu medalju, a sada iz Kelna donosi i bronzu te je još jednom pokazala da je čeka sjajna džudo karijera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije