Argentina: Bosna i Hercegovina nastupa sa šest sportista

Fena
Argentina: Bosna i Hercegovina nastupa sa šest sportista
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Mlada ambasadorica Aleksandra Samardžić

Treće omladinske olimpijske igre - YOG svečano će biti otvorene u noći na nedjelju (1.00 sat) u Buenos Airesu. To će biti prvi put u modernoj olimpijskoj historiji da se ceremonija svečanog otvaranja održi na ulicama glavnog grada domaćina Igara.

Sportisti BiH danas putuje na Olimpijske igre za mlade

Delegacija Bosne i Hercegovine ukupno će brojati 11 članova, od kojih je šest sportista - Emina Pašukan, Tina Tadić i Fatih Tahirović (plivanje), Aleksandra Roljić i Jovan Rosić (atletika) i Amar Dizdarević (streljaštvo).

U delegaciji su još treneri Goran Grahovac (plivanje), Goran Panić (atletika) i Edin Fazlija (strlještvo), te mlada ambasadorica Aleksandra Samardžić i šef misije Said Fazlagić

Zastavu Bosne i Hercegovine na ceremoniji svečanog otvaranja će nositi plivačica Emina Pašukan.

Više od 4.000 sportista od 15 do 18 godina takmičit će se u 32 sporta. Novi sportovi na programu igara su karate, rolerski sportovi, sportsko penjanje i sportski ples, saopćeno je iz Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije