Ana Đerek pala na glavu, ne sjeća se da je bila na Olimpijskim igrama

Radiosarajevo.ba
Ana Đerek pala na glavu, ne sjeća se da je bila na Olimpijskim igrama
Foto: Instagram / Ana Đerek
Prava se drama dogodila u ponedjeljak uvečer u gimnastičkoj dvorani u sklopu Bazena Poljud u Splitu.

Splitska olimpijska gimnastičarka Ana Đerek u pokušaju je preskoka pala na glavu i doživjela potres mozga. Hitno je kolima Hitne pomoći prevezena u splitsku bolnicu gdje joj je pružena pomoć.

Kakosu za Slobodnu Dalmaciju rekli iz njezinog GK Marjan, Ana se nakon nesreće nije niti sjećala da je nastupila na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Ostala je na pretragama te će se tek pokazati koliko su teške ozljede, radi li se "samo" o potresu mozga, ili je još nešto u pitanju.

Za Anin zalet u preskoku potrebno je 24 metra, no dvorana u sklopu poljudskog bazena je već odavno neadekvatna za treniranje vrhunske gimnastike. Ana, stoga, kao reprezentativka dio priprema odrađuje u dvorani u Nedelišću.

No, za vrhunske rezultate to je premalo. Ipak, vrhunski sportaši pokušavaju, trude se, rade u teškim uvjetima ako treba, baš kao i Ana sada. Nažalost, ovog puta dogodila se nesreća.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije