Amina Kajtaz za Radiosarajevo.ba iz J. Koreje: Sretna sam zbog novog rekorda BiH

A. S.
Amina Kajtaz za Radiosarajevo.ba iz J. Koreje: Sretna sam zbog novog rekorda BiH
Privatni album / Amina Kajtaz

Najbolja plivačica Bosne i Hercegovine Amina Kajtaz trenutno se nalazi u Južnoj Koreji, gdje brani boje naše zemlje na Svjetskom prvenstvu. 

Lijepa Mostarka je jučer u Gwangjuu zauzela 22. mjesto na 100 metara delfin i oborila državni rekord u ovoj disciplini. 

Bravooooo, morska sireno: Amina Kajtaz oborila rekord Bosne i Hercegovine

Kajtaz je na Svjetskom prvenstvu polufinale izmaklo za svega  49 stotinki, ali vrijeme koje je ostvarila (59,08) budi nadu da je pred našom plivačicom lijepa budućnost. 

Nakon što je isplivala 12. vrijeme u Europi, Kajtaz je za Radiosarajevo.ba govorila o  nastupu u Južnoj Koreji. 

Amina Kajtaz - undefined

Privatni album : Amina Kajtaz

"Zadovoljna sam rezultatom i obaranjem novog rekorda Bosne i Hercegovine na 100 metara delfin. Ostaje jedino žal što nisam plivala ispod 59 sekundi, jer sam na tome radila proteklih mjeseci priprema. No, državni rekord sam oborila za čak 48 stotinki, što je zadovoljavajuće vrijeme. Malo mi je nedostajalo da se plasiram i u polufinale, ali mi je drago da sam deveta u ovoj disciplini u Evropi trenutno i već sam počela priprema za iduće Evropsko prvenstvo", kaže Kajtaz iz Gwangjua za naš portal. 

Ona je s ovim rezultatom potvrdila B olimpijsku normu.
 
"Nadam se da će doći vrijeme da i ja osiguram nastup na Olimpijskim igrama naredne godine u Tokiju", dodala je Kajtaz za Radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije