Amelu Tuki uručena nagrada od 15.000 KM za srebrenu medalju

Radiosarajevo.ba
Amelu Tuki uručena nagrada od 15.000 KM za srebrenu medalju
Foto: Promo / Amel Tuka u Sarajevu

Predsjednik Atletskog saveza BiH prof. dr Goran Bošnjak, potpredsjednica Đurđica Šišul, te Amel Tuka, viceprvak svijeta u atletici na 800 metara su posjetili Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, gdje su ih primili predsjednik Olimpijskog komiteta BiH prof.dr Izet Rađo i generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH je Amelu uručio nagradu za ostvareni rezultat na Svjetskom prvenstvu u Dohi u visini od 15.000 KM i još jednom čestitao na uspjehu u ime Predsjedništva OK BiH, Izvršnog komiteta OK BiH i cijele olimpijske porodice.

Amel Tuka je istakao: „Olimpijski komitet BiH je moja druga kuća. U ime svih olimpijaca mogu reći da nam podrška OKBiH puno znači u našim nastojanjima da ostvarimo naše snove, postignemo vrhunske rezultate i promovišemo državu Bosnu i Hercegovinu.“

Amel Tuka u borbi za nagradu za najboljeg atletičara Europe

Predsjednik Atletskog saveza BiH prof. dr Goran Bošnjak se zahvalio na odličnoj saradnji Olimpijskog komiteta BiH i Atletskog saveza BiH kao i pažnji koju Olimpijski komitet BiH posvećuje atletici i našim najboljim atletičarima predvođeni Amelom Tukom.

Amel Tuka: Ponosan sam, hvala vam na svemu, hvala mojoj Bosni i Hercegovini!

Čelnici Olimpijskog komiteta BiH su istakli da će Olimpijski komitet BiH, kao nebudžetski korisnik koji nije nadležan za finansiranje sportista, konkretno i finansijski podržavati naše najbolje sportiste u njihovim ciljevima da se što bolje pripreme, te ostvare neophodnu normu za učešće na Olimpijskim Igrama Tokyo 2020.

Olimpijski komitet BiH u okviru trogodišnjeg projekta „Na putu za OI Tokyo“ stipendira četrnaest najboljih bh. sportista od kojih troje koji su se već kvalifikovali (Amel Tuka, Larisa Cerić i Mesud Pezer) pored stipendija primaju i dodatnu podršku Olimpijskog komiteta BiH u cilju što bolje pripreme i nastupa na Olimpijskim igrama Tokyo 2020.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije