Amel Tuka uoči SP-a u Dohi: Cilj je biti među osam najboljih u svijetu

S. H.
Amel Tuka uoči SP-a u Dohi: Cilj je biti među osam najboljih u svijetu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Amel Tuka

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka održao je konferenciju za medije uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Dohu.

Na konferenciji je Tuka govorio o svojim očekivanjima pred odlazak u Dohu, te je najavio nastavak saradnje sa BH Telecomom.

"BH Telecom i ove godine nastavlja da podržava sve pozitivne priče u BiH, a jedna od posebno pozitivnih priča je Atletski savez i naš Amel Tuka koji je zadnjom pobjedom pokazao da u njemu ima potencijala i da Bosna ima šta da ponudi sportskom svijetu.

Mi ćemo ove godine kao i ranijih 20 nastaviti da podržavamo projekte iz oblasti sporta, kulture itd. I ove godine smo uz Amela i sa Amelom i nadamo se da ćemo organizirati feštu dočeka kada se Amel vrati", rekao je v. d. izvršnog direktora za razvoj poslovanja Elvedin Kanafija navodeći kako je saradnja produžena za godinu dana.

Tuka se zahvalio BH Telecomu na podršci koju mu pružaju za vrhunske uslove kako bi postigao bolje rezultate.

"Nadam se da ću imati sve tri trke. Najteže je proći taj put do finala. Pokazao sam do sada da sam spreman za brze trke", rekao je Amel podsjetivši da je istrčao najbrže vrijeme Evrope.

"Pokazao sam da sam sada spreman. Znam sigurno da se osjećam dobro, zdrav sam, što je najvažnije. Odradio sam poslije Minska finalne treninge pred Dohu", rekao je Tuka rekavši kako mora paziti na prvu trku gdje dolaze svi svježi.

"Cilj nam je doći do finala i biti među osam najboljih na svijetu. Finale je priča za sebe, trener i ja moramo ozbiljno pričati o strategiji", rekao je Tuka.

Tuka se osvrnuo i na medalju koju je ponio iz Pekinga rekavši kako je ponosan što je tu trku trčao u vrijeme najbržeg čovjeka koji je ikada trčao - iz Kenije.

Podsjetio je i kako je 2015. imao najbolji svjetski rezultat, a ove godine nema, no kako se sada osjeća psihički spremniji, puno sigurniji u sebe, te je najavio kako će trke biti taktičke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije