Amel Tuka se sprema da u Parizu ponovo ispiše historiju bh. atletike

Radiosarajevo.ba
Amel Tuka se sprema da u Parizu ponovo ispiše historiju bh. atletike
/ Fena
U subotu, u kasnim popodnevnim satima, u Parizu, održat će se miting Dijamantne lige na kojem će nastupiti ponajbolji svjetski atletičari. Jedan od njih je, atletičar pored čijeg imena će se nalaziti bh. zastava, Amel Tuka.

Ovo će mu biti prvi nastup na mitingu Dijamantne lige ove godine. Prije toga bilježio je dobre nastupe u Zenici, Bratislavi i Velenju. Posebno se ističe rezultat iz Velenja, koji mu je, kako kaže, dao dodatnu dozu samopouzdanja.

“Radujem se nastupu na Dijamantnoj ligi jer ću trčati sa najboljima u svijetu trenutno na 800m. Dati ću sve od sebe. Rezultat iz Velenja mi je dao još veće samopouzdanje i očekujem da ću popraviti svoj najbolji rezultat ostvaren ove sezone”, izjavio je Amel Tuka za službenu stranicu Ateltskog saveza BiH.

U 2015. godini kada je Monaku istrčao najbolji rezultat u svijetu u toj sezoni, prethodno je nastupao u Velenju gdje je ispunio potrebne norme za Svjetsko prvenstvo u Pekingu i Olimpijske igre u Riju.

U Velenju, nakon nekoliko mitinga, istrčao je rezultat vrijedan norme za Svjetsko prvenstvo u Londonu. Sada putuje u Pariz. Da li će još jednom ispisati historiju bh. atletike, vidjet ćemo u subotu, 1. jula, u 20 sati i 40 minuta.

dijamantska_liga_najava_pariz_tuka.jpg - Amel Tuka se sprema da u Parizu ponovo ispiše historiju bh. atletike

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije