Alija Imamović o utrci Igman 10K

Promotivni tekst
Alija Imamović o utrci Igman 10K
Foto: Facebook / Alija Imamović

"Meni kao profesionalnom atletičaru reprezentativcu BiH u maratonu i polumarathon, jednom od najboljih maratonac u BiH je čast i zadovoljstvo biti dio utrke Igman 10K. Trke koja se održava na Velikom Polju, 08.06.2019., sa početkom u 10h", kazao je Alija Imamović.

Zanimljivo je da je ovo jedina utrka ovog tipa u Bosni i Hercegovini gdje imaju pravo učešća samo rekreativni trkački bez profesionalaca, te smo zbog toga ove godine odlučili pozvati sve rekreativne trkače sa prostora bivše YU kako bi uveličali ovu posebnu utrku.

Igman 10k - undefined

Foto: Atleta: Igman 10k

"Ja ispred organizacije imam čast da kao promoter istaknem sve lijepo o ovoj iznimnoj utrci, gdje trkači mogu da "osjete" čist nezagađen zrak u netaknutoj prirodi, mjesto sa najviše Ozona u Evropi, a ne samo to, već da će trčati na historijskoj stazi kojom su se 1984. biatlonci takmičili za vrijeme zimskih Olimpijskih igra", kazao je Imamović.

Staza kao staza se dosta razlikuje u odnosu na ulične utrke, sa dosta valovitim "reljefom" i lijepim zelenilom u kojem će svi bezbrižno trčati i maksimalno uživati u svakom koraku.

Svi koji dođu imat će priliku šta da vide, od atmosfere koja ih očekuje prije, u toku i poslije trke, jednostavno da uživaju, a za još bolji utisak i atmosferu biće zadužen naš profesionalni komentator Vahidin Alihodžić.

Trkače očekuje okrepa na utrci, gdje će moći da se malo osvježe u toku utrke i ručak poslije utrke gdje će moći nastaviti drženje uz tradicionalni grah.

"Mislim sa svoje stručne strane trčanja, trku od 10k mogu da istrče svi rekreativce sa malo staža, bez obaziranja na rezultat, jer mjesto kao mjesto će im pomoći u tome", poručio je Imamović.

One najbolje u generalnom poretku i kategorijama očekuju divne plakete/statue, a finišere divne finišerske medalje koje će im ostati kao jedna lijepa uspomena na ovaj divni dan koji će provesti na Igmanu.

Mi kao organizatori se trudimo da svima ostavimo jedna fin dojam u srcu i da ih privučemo da nam dođu i na naredne utrke, s toga ćemo sve od sebe dati da ova utrka bude najbolja dosad.

Pozitivne priče se daleko čuju, a uvijek bude onih koji to prepoznaju, budite i vi od onih koji su ovu utrku prepoznali.

Prijave možete izvršiti putem ovog linka 

Trči drugačije, osjeti drugačije!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije