Alija Fatić kategoričan: BiH će u Novom Pazaru igrati protiv Kosova ili Turske

A. S.
Alija Fatić kategoričan: BiH će u Novom Pazaru igrati protiv Kosova ili Turske
FTV / Alija Fatić: Predsjednik Odbojkaškog saveza kaže da je ovo veliki skandal

U Odbojkaškom savezu Bosne i Hercegovine su razočarani potezima Odbojkaškog saveza Srbije i Odbojkaškog saveza RS-a da na teritoriji naše zemlje organiziraju prijateljski susret između ženskih selekcija Srbije i Azerbejdžana.

Predsjednik Odbojkaškog saveza BiH Alija Fatić u razgovoru za Radiosarajevo.ba kaže da ga niko niti iz jednog saveza nije kontaktirao u želji da ga informira o planovima odigravanja susreta.

Skandal: Srbija igra meč u Palama, u Odbojkaškom savezu BiH nemaju pojma

"Na putu sam izvan Bosne i Hercegovine i jednostavno u šoku sam. Potez oba odbojkaška saveza je skandalozan i on je nastavak posljednjih političkih dešavanja koja dolaze iz Banje Luke i Beograda, koji se odnose na to da bi se narušio ugled Bosne i Hercegovine. Čim dođem u BiH, reagirat ćemo", kaže Fatić za Radiosarajevo.ba

Prijateljska odbojkaška utakmica ženskih seniorskih reprezentacija Srbije i Azerbejžana planirana je da se odigra 17. jula ove godine u Dvorani “Peki” u Palama.

"Imamo mjesec da vidimo šta se dešava i kako se sve to iza naših leđa dogovora. Poslat ću upit i OS Srbije i OS RS-a, želim da čujem njihovo mišljenje. Kada su prošle godine organizirali sličan susret sa Bugarskom, znam da nisu imali ni podršku OSBiH, ali i predstavnika Hrvata u našem savezu. Ovo je veiki skandal", dodao je Fatić.

On kaže da će po dolasku u Sarajevo, odmah početi tražiti sponzore, a dodao je da očekuje i podršku političara iz BiH, onu finansijsku najviše, da se u Novom Pazaru odigra prijateljska utakmice između reprezentacija BiH sa Turskom ili Kosovom

"Niko njima ne može zabraniti da imaju pripreme u Bosni i Hercegovini. Naprotiv, svima nama je drago da se to dešava, ali odigravanje prijateljske utakmice sa drugom selekcijom je zaista skandalozno. Zašto nisu pitali da igraju s našom selekcijom!? Odgovor će brzo dobiti... Mi ćemo, već od naredne sedmice, početi planiranje odigravanje susreta BiH protiv Turske ili Kosova u Novom Pazaru. Već sam kontaktirao Odbojkaški savez Kosova. da vidim kako će na to reagirati u Beogradu", kazao je Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH, za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije