Ajla Mahmutović iz Cazina pomela konkurenciju i osvojila zlato

Anadolija
Ajla Mahmutović iz Cazina pomela konkurenciju i osvojila zlato
AA / Ajla Mahmutović
Osamnaestogodišnja Ajla Mahmutović iz Cazina okitila se zlatom i ponijela titulu najbolje u na Svjetskom kupu za mlade koji je od 1. do 3. jula održan u hrvatskom Umagu.

Ovo veliko karate prvenstvo okupilo je samo najbolje takmičare iz brojnih država svijeta, tačnije njih 1.500 iz 60 zemalja.

Mahmutović je nastupila u kategoriji borbe žena U-21.

"Prvu borbu sam pobijedila Anju Jović iz Crne Gore, zatim Julie Reiter iz Austrije, a u polufinalu Ljiljanu Pendić iz Hrvatske. Finale sam radila protiv Amalie Paolsen iz Danske", rekla je za AA Mahmutović.

Inače, mlada sportistkinja je prije sedam mjeseci imala operaciju koljena, tačnije rekonstrukciju prednjih križnih ligamenata i meniskusa nakon čega je nastupila duga rehabilitacija. Upravo zato, kako kaže, nije vjerovala da će u Umagu ponijeti titulu najbolje.

"Imala sam jako dugu rehabilitaciju koju dam završila samim nastupom na ovom takmičenju, sad se već počinjem spremati za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Linzu koje je oktobru. Stvarno sam zadovoljna, nisam ni očekivala da ću nakon svega napraviti ovaj rezultat ali hvala Bogu vjerovala sam u sebe i uspjela sam", zaključuje Mahmutović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije