Ajla Bašić ispunula normu za Europsko juniorsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Ajla Bašić ispunula normu za Europsko juniorsko prvenstvo
Foto: AK Sarajevo / Ajla Bašić
Mlađa juniorka Atletskog kluba Sarajevo, Ajla Bašić, proteklog vikenda ispunila je normu za predstojeće Europsko prvenstvo za mlađe juniore u disciplini bacanja kladiva.

Bašić je na Zimskom Kupu BiH u bacanjima bacila hitac od 3 kg čak 56.42m, čime je obezbijedila učešće na Europskom prvenstvu u mađarskom Gyoru.

"Sretna sam zbog ovog rezultata, koji je došao kao rezultat upornosti, rada, želje i volje da se dokažem da mogu u ovoj disciplini biti najbolja. Nadam se da ću u predstojaća 3 mjeseca priprema uspjeti da budem još bolja, te da svoju tehniku dodatno unaprijedim kako bi ostvarila još bolji rezultat i oborila državni rekord", rekla je Bašić i dodala:

"Koristim priliku da se zahvalim svom treneru, kolektivu AK Sarajevo. Trener ima dosta razumjevanja prema meni, strpljenja, što je bitno za moju disciplinu, a AK Sarajevo nastoji da svim svojim članovima obezbijedi što bolje uslove. Zahvaljujući angažmanu kluba obnovljeno je bacalište u atletskom centru našeg kluba, što je u mnogome doprinijelo dobrim rezultatima", istaknula je Bašić.

"Atletiku sam počela trenirati u šestom razredu osnove škole. Tada sam imala 12 godina i trenirala sam discipline šprinta. Međutim, pronašla sam se u bacanju kladiva i mogu biti zadovoljna kako napredujem. Atletika je kraljica sporta i najbolji sport kada je u pitanju održavanje zdravlja i stvaranje novih radnih navika, tako da svim dječacima i djevojčicama preporučujem da nam se pridruže", zaključila je Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije