Ahmed Vila poražen u prvom nastupu u Cage Warriors promociji

Radiosarajevo.ba
Ahmed Vila poražen u prvom nastupu u Cage Warriors promociji
Foto: Screenshot / Ahmed Vila

Sjajni mladi bosanskohercegovački MMA borac Ahmed Vila poražen je u prvoj borbi unutar Cage Warriors promocije. Vrlo brzo je upao u zamku te je ugušen "kravatom" već u prvoj minuti borbe protiv Madsa Burnella, javlja Fightsite.hr.

Nažalost, ovako velika borba došla je prerano za Ahmeda Vilu, odnosno ipak nije bio spreman za ovakav skok. Hrabro je prihvatio borbu protiv Madsa Burnella, borca koji je prema svemu i dalje trebao biti član UFC-a i jednako hrabro je u nju i ušao. No, na kraju je pao bez da je uspio pokazati što zapravo može i zna. A mi znamo kako itekako ima što za pokazati.

Burnell je odmah krenuo žestoko, ali Vila ga smiruje boks udarcima, a onda pogađa i dva vrlo dobra udarca nogom. Dobro je radio i vidjelo se da je spreman, no Burnell uspijeva već u prvom pokušaju rušenje. Pogodio je savršen tajming u trenutku kad je Ahmed spremao otvoriti svoj napad, uhvatio ga oko pasa i odveo ga na pod. Tamo je 22-godišnji Sarajlija pokušao zatvoriti gard. Burnell mu to nije dozvolio, nego radi sjajnu tranziciju. Prvo je krenuo na giljotinu, ali onda prebacuje nogu i Ahmedov vrat hvata u “kravatu”. Ahmed je sucu pokazao kako je dobro, no Burnell odmah nakon toga radi još veći pritisak i dolazi do tapkanja.

Ahmed Vila je tako doživio drugi poraz u karijeri, a velika je šteta što je tako brzo dozvolio rušenje te što nije uspio pokazati koliko je zapravo dobar i koliko je napredovao od svog prvog nastupa. Nadamo se samo da mu Cage Warriors neće zamjeriti ovako brz poraz te da ćemo ga ponovno gledati u ovoj elitnoj europskoj promociji. I tada protiv nekog adekvatnijeg protivnika, tj. protivnika njegovog trenutnog ranga. Burnell je također mlad borac, no već je prošao toliko toga, a svoju kvalitetu je potvrdio i na najvišoj mogućoj sceni. Ahmedu preostaje vratiti se u dvoranu i iz ovog poraza dovoljno toga naučiti da se ovakva pogreška više ne ponovi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije