Adrenalin Made in BiH - Pogledajte kako je bilo na Green Lake triatlonu

Radiosarajevo.ba
Adrenalin Made in BiH - Pogledajte kako je bilo na Green Lake triatlonu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Green Lake BH Triathlon Cup vikend u Konjicu

Lisičići  - mjesto na desnoj obali Jablaničkog jezera, danas su bili centar bh. adrenalinskog sporta. Uz prisustvo oko 180 takmičara i takmičarki iz devet zemalja, u nedjelju 18. avgusta u Lisičićima je održano takmičenje u triatlonu -  Green Lake Triathlon. 

U organizaciji udruženja rekreativnih trkača 'Trčanje i To', Green Lake je okupio najbolje triatlonce i triatlonke iz regije, a takođe pružio priliku i početnicima da se okušaju u ovom zahtjevnom sportu. 

Tačno u 10,00 startovao je triatlon "sprint" distance, u kojem su takmičari morali najprije isplivati dionicu od  750 metara, nakon čega slijedi vožnja biciklom od 20 kilometara, te na kraju trčanje na dionici od 5 kilometara. Lisičići, sa svojim položajem na obali, te regionalnim putevima prema Buturović Polju s jedne, te Čelebićima s druge strane, pokazali su se kao idealna lokacija za ovu vrstu sporta. 

U našem videu pogledajte nekoliko atraktivnih trenutaka sa ovog jedinstvenog takmičenja u BiH. 

Pobjednici u generalnom plasma u su Ana  Bonačić (Hrvatska) te Strahinja Trakić (Srbija).  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije