Adnan Ćatić za Radiosarajevo.ba: To što mi Bild prijeti zatvorom je glupost

A. Sokolović
Adnan Ćatić za Radiosarajevo.ba: To što mi Bild prijeti zatvorom je glupost
Arhiv / Adnan Ćatić

Bokser Adnan Ćatić, alijas Felix Sturm, jutros se ponovo našao na naslovnici izdanja dnevnika "Bild", gdje mu, između ostalog, novinar ovog njemačkog lista prijeti i zatvorom od 10 godina, nakon što je  protiv našeg Mostarca podignuta optužnica u Kelnu. 

Bivši svjetski bokserski prvak, prema navodima ovog lista, optužen je za doping, učešće u dopingu i nanošenje teških tjelesnih povreda protivniku u takvom stanju".

Sve to se, navodno, dogodilo za vrijeme meča 20. februara 2016. godine protiv Rusa Fjodora Chudinova kada je Sturm, odnosno Ćatić, osvojio titulu u WBA verziji u Super srednjoj kategoriji (do 76.2 kg). 

Adnan Ćatić sa suprugom Jasmin - undefined

Foto: Facebook: Adnan Ćatić sa suprugom Jasmin

Ćatić je u ekskluzivnom razgovoru za Radiosarajevo.ba kazao da još nije dobio optužnicu iz Njemačke, ali da ga to ne zanima. 

"Ta priča koju "Bild" potencira je stara već dvije i po godine. Oni svako malo izvuku neku zanimljivost o meni, korištenje dopinga, pa su sada našli i tu optužnicu. Za Radiosarajevo.ba mogu kazati da je ovo čista glupost, niti sam bio dopingovan, niti bih to ikada učinio. Molim vas tako napišite... Znam da "Bild" na svaki način pokušava otjerati u zatvor, ali to im je stara priča", kazao je Ćatić u razgovoru za naš portal. 

"Bild" je u nastavku članka o Ćatiću naveo da našem bokseru, koji se povukao u Blagaju kod Mostara gdje živi mirnim porodičnim životom, prijeti kazna zatvora od tri do deset godina za nanošenje teških tjelesnih povreda protivniku u stanju kada je "ćatić navodno bio dopingovan".

Za samu upotrebu dopinga, prema njemačkom zakonu, Ćatiću prijeti kazna zatvora do tri godine zatvora. 

"Prijatelju, vjeruj mi da ih se ne bojim. Znaju gdje sam, gdje me mogu naći... Neka slobodno pošalju tu optužnicu da je pročitam. Čist sam bio i prije i za vrijeme meča sa Chudinovom. Ništa mi ne mogu", dodao je Ćatić u ekskluzivnom razgovoru za Radiosarajevo.ba.

"Bild" je na kraju podvukao da se odluka o sudbini Ćatića može očekivati do kraja naredne, 2019. godine. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije