Adnan Ćatić: Volim BiH i znam da ćemo uvijek imati velike sportiste

A. S.
Adnan Ćatić: Volim BiH i znam da ćemo uvijek imati velike sportiste
Arhiv / Adnan Ćatić
U ponedjeljak su se u Zenici na stadionu "Bilino polje" opraštali naši nogometni reprezentativci, a među nekoliko desetina poznatih ličnosti u svečanoj loži, bio je i jedan od najboljih bh. boksera Adnan Ćatić, alias Felix Sturm.

Nekadašnji svjetski šampion u WBA verziji, meč između Bosne i Hercegovine i Crne Gore (0:0),  posmatrao je u društvu nogometaša Arsenala Seada Kolašinca, te još jednog bh. boksera, imenjaka Adnana Redžovića.

Ćatić je uvijek bio dokazani patriota. Pamtimo da je 2009. godine na meču protiv Khorena Gevora visoko podigao zastavu Bosne i Hercegovine na kojoj je pisalo "Ne zaboravite Srebrenicu".

"Milion drugih stvari se može zaboraviti, ali Srebrenica ne", često je govorio Ćatić.

Upravo zbog tog svog velikog patriotizma, Ćatić je omiljen u svakom gradu. Svaki slobodan trenutak iskoristiti da bude uz bh. sportiste, posebno sada kada je završio boksersku karijeru.

Ćatić na Bilinom polju - undefined

FOTO: Radiosarajevo.ba: Ćatić na Bilinom polju

"Volim Bosnu i Hercegovinu, bez obzira na to što sam godinama nastupao pod zastavom Njemačke. Kada sam stupio u kontakt sa Kolašincem, dogovorili smo se da dođemo u Zenicu i da pogledamo utakmicu protiv Crne Gore. Ovo je veliki dan za naša tri igrača, moja tri velika prijatelja. Žao mi je samo što nije bilo golova, ali će ih biti drugom prilikom" kazao je Ćatić za Radiosarajevo.ba, nakon što se spustila zavjesa na oproštaju Vedada Ibiševića, Zvjezdana Misimovića i Emira Spahića.

Ćatić je na naše pitanje "po čemu će pamtiti pomenutu trojku", rekao: 

"Sva trojica su legende. Spahić je bivši kapiten. Vedo je bio fenomenalan golgeter, a Misimovića ću pamtiti po lijepim golovima. Moramo im se svi zahvaliti za sve što su uradili za našu državu i nogometnu reprezentaciju".

 Jedan od najboljih sportista koje je BiH imala, koji je za sebe rekao "da je rođen kao Adnan Ćatić i da će umrijeti kao Adnan Ćatić", uvijek je bio uz naše sportiste.

"Ja volim Bosni i Hercegovinu. Sada sam uz naše nogometaše, a sutra ću biti uz košarkaše ili rukometaše. Bez obzira što nekada ne bude pobjeda, mi, Bosanci i Hercegovci, trebamo biti svjesni da ćemo uvijek imati vrhunske sportiste", kazao je Ćatić.

Adnan  je boksersku karijeru okončao prije dvije godine. U februaru 2016. godine pobijedio je Chudinova, ali naslov nije odbranio jer je morao vratiti pojas. Po dolasku u BiH najavio je pokretanje biznisa.

"Sada sam u BiH i ne mislim je napuštati. Malo sam u Blagaju, malo u Mostaru, te u Sarajevu. Pokrenuo sam biznis, vidjet ćemo šta će od svega biti. Meni je važno da sam tu, kod svojih ljudi", dodao je Ćatić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije