WBA: Adnan Ćatić više nije svjetski prvak

Radiosarajevo.ba
WBA: Adnan Ćatić više nije svjetski prvak
Bosanskohercegovački bokser Adnan Ćatić, poznatiji kao Felix Sturm zvanično više nije svjetski prvak u boksu, prenosi njemački portal Handelsblat.com.

Nakon što je u februaru ove godine savladao Čudinova i postao prvak svijeta, Ćatić se obavezao na to da će se u narednih devet mjeseci naći ponovo u ringu, kako bi odbranio tu titulu. Ipak, to neće biti moguće, jer kako tvrdi njegov menadžer Ćatić je povrijeđen.

"Felix je svoj pojas prvaka vratio WBA organizaciji, jer se on tokom ove godine ne može više boriti. Njega očekuje operacija lakta i to je razlog vraćanja pojasa", kazao je menadžer Roland Bebak za njemački Expres.

Također, Thomas Puetz, predsjednik Asocijacije njemačkih profesionalnih boksera (BDB) potvrdio je kako ovo vraćanje pojasa nema nikakve veze s istragom o dopingu, koju je, prema pisanjima medija, organizacija WBA provodila protiv Ćatića, a zbog koje su njemački tužitelji otvorili istragu protiv Adnana Ćatića ranije ovog mjeseca.

"BDB ne vodi nikakav postupak istrage o dopingu protiv Felixa Sturma, upravo zato jer ja nikada još nisam oficijelno obaviješten o takvom slučaju", kazao je u izjavi za medije Puetz, dodavši optimistično:

"Mi očekujemo da će WBA vrlo skoro donijeti svoju zvaničnu odluku, ali čak i ako bude morao pauzirati jednu godinu, Felix već naredne godine može da se bori za titulu".

Ni Ćatićev menadžer ne vjeruje u završetak karijere peterostrukog šampiona, te je kazao kako postoji mnogo scenarija, ali da će se Ćatić svakako vratiti u ring uskoro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije