Sarajevu samo bod na gostovanju u Ugljeviku

Radiosarajevo.ba
Sarajevu samo bod na gostovanju u Ugljeviku
FOTO: Facebook / Igrači FK Zvijezda 09

Očajna nogometna predstava desila se danas u Ugljeviku. I iznenađenje. Zvijezda 09, ekipa koja je prikovana za dno tabele, izborila je bod u meču protiv aktuelnog prvaka države.

Neočekivani remi Sarajeva zapravo je tačka na burnu sedmicu bordo kluba, u kojoj je smijenjen donedavni šef stručnog štaba Husref Musemić, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo među navijačima. Stoga i ne čudi što su tokom današnjeg susreta fanovi gostiju skandirali “Uprava, napolje". piše Scsport.

Prvo poluvrijeme je otvoreno obećavajućim napadom Sarajeva i pokušajem Guzine glavom, a njegov udarac zaustavio je vratar Manojlović. Međutim, to je bilo sve – prvih 45 minuta proteklo je u monotonoj partiji, bez previše prilika na obje strane.

Već u uvodu drugog dijela Zvijezda 09 je zaprijetila u nekoliko kontri, ali dva puta je “upalila” ofsajd zamka gostiju. Treći put ipak nije. Ognjen Đelmić je dobio odličnu loptu u prostor (mada u sumnjivoj situaciji) te sjajnim udarcem iskosa, sa nekih 17 metara doveo domaće u vodstvo.

Sarajevo je nakon toga krenulo agresivnije prema golu fenjeraša, počele su se redati ozbiljnije šanse. Stopostotnu je promašio Ahmetović, kada je iz blizine šutirao pored gola.

Ipak, iskusni napadač bordo tima se upisao u strijelce. To mu je pošlo za nogom sa bijele tačke u 77. minuti. Prethodno je rezervista Handžić oboren u kaznenom prostoru Zvijezde 09.

Gosti su potom nastavili vršiti pritisak kako bi napravili potpuni preokret, ali rezultat se ipak nije mijenjao.

S ovim rezultatom, bordo tim je barem privremeno zasjeo na čelo tabele, ali tu će ostati tokom zimske pauze tek u slučaju da Željezničar u kasnijem današnjem meču izgubi od Veleža na Grbavici.

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije