Zvijezda Manchester Uniteda Paul Pogba otkrio zašto je prigrlio islam

Radiosarajevo.ba
Zvijezda Manchester Uniteda Paul Pogba otkrio zašto je prigrlio islam
Foto: Instagram / Paul Pogba

Paul Pogba ovih je dana u intervjuu otkrio zašto je prigrlio islam. Kaže kako je propitivao sebe za mnoge stvari, a onda je otkrio islam i pronašao mir u sebi.

Zvijezda Manchester Uniteda, koja je prošlog mjeseca, tokom ramazana posjetila Meku, ispričao je kako ga nisu odgojili da bude vjernik, iako njegova majka jeste muslimanka. No, nakon što je prošao težak period, Pogba je odlučio da istraži religiju prateći nekoliko svojih prijatelja koji su se okrenuli vjeri.

Slavni fudbaler, koji je ovog ljeta na meti Real Madrida, tvrdi da je zbog ove odluke postao bolja, drugačija osoba.

Na pitanje novinara The Timesovog podcasta šta za njega znači biti musliman, Pogba je odgovorio: "To je sve. Zbog toga sam zahvalan na svemu. Promijenio sam sve, shvatio prave stvari u životu. Mislim i da sam zbog toga možda puno mirniji unutar sebe. Bila je to lijepa promjena u mom životu - nisam rođen kao musliman, iako moja majka jeste muslimanka. Odgojili su me da poštujem svakoga."

Pogba dodaje da islam nije samo ono što danas ljudi vide - terorizam: "Ono što vidite u medijima nije islam. Islam je nešto prelijepo. Kad ga upoznate, shvatite da se svako od nas može povezati sa islamom."

Zašto je odlučio da prigrli islam?

"Zainteresirao sam se jer imam dosta prijatelja muslimana s kojima često pričam. Propitivao sam sebe, onda sam počeo istraživati. Otišao sam na molitvu s prijateljima i osjetio sam se drugačije. Osjetio sam se odlično. Od tog sam dana samo nastavio - u islamu klanjamo (molimo se, op.pr.) pet puta dnevno, to je jedan od stubova islama. To je nešto što radiš", nastavio je Pogba.

Kazao je i da tokom molitve moli za oprost, iskazuje zahvalnost na svemu što ima, na zdravlju, na svemu.

"Religija mi je otvorila um, počeo sam razmišljati o životu poslije smrti i želim biti bolja osoba. Ovaj život vidim kao test. Čak i ako niste musliman - ako ste dobra osoba poštujete druge, druge religije, druge rase, sve... Islam je upravo ovo - poštovanje za ljude, za sve", zaključio je Pogba na kraju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije