Zvijezda Manchester Uniteda dobila prijetnje smrću

Radiosarajevo.ba
Zvijezda Manchester Uniteda dobila prijetnje smrću
Foto: EPA-EFE / Victor Lindelof: Utakmicu protiv Watforda propustio je švedski defenzivac

Ole Gunnar Solskjaer, koji je u četvrtak potvrđen kao stalni trener Manchester Uniteda te je potpisao trogodišnji ugovor sa slavnim klubom, u subotu je to proslavio pobjedom.

Manchester United je na Old Traffordu dobio Watford 2:1 golovima Marcusa Rashforda (28) i Anthonyja Martiala (72).

Otkako je u decembru preuzeo klub od Josea Mourinha upisao je 15 pobjeda u 20 susreta, a u osmini finala Lige prvaka senzacionalno je izbacio PSG, piše Index.

Utakmicu protiv Watforda propustio je švedski defenzivac Victor Lindelof, a Solskjaer je otkrio da je igrač Uniteda dobio prijetnje smrću i da je zbog toga odlučio izostaviti ga iz momčadi.

"Dobio je prijetnje smrću jer je napustio reprezentaciju Švedske. Smatrao sam da je bolje da ne igra", rekao je Solskjaer nakon susreta s Watfordom te dodao:

"Morao je riješiti određene stvari. Nema problema, bit će on dobro", istaknuo je menadžer Crvenih đavola.

Lindelof je ove sezone odigrao ukupno 33 utakmice za United, od kojih je 25 odradio u Premiershipu i postigao je jedan gol. Član Uniteda postao je u ljeto 2017. godine kad je za 35 miliona eura stigao iz Benfice.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije