Zvezdaši divljaju u Münchenu: Napali Albanca, Turčina i nekoliko LGBT aktivista

Radiosarajevo.ba
Zvezdaši divljaju u Münchenu: Napali Albanca, Turčina i nekoliko LGBT aktivista

Večeras se na Allianz Areni u Münchenu igra utakmica Lige prvaka između Bayerna i Crvene zvezde, susret koji je u Njemačkoj proglašen "visokorizičnim".

Razlog za uzbunu u bavarskoj prijestolnici su navijači Crvene zvezde, zloglasne "Delije", koji su ove sezone već divljali u Bernu kada je njihov klub iograo protiv Young Boysa.

Iako je tokom dana u Münchenu bilo relativno mirno, bilo je neminovno da izbiju incidenti. Tako su "Delije" napale Albanca sa šalom Bayerna, skinuli mu navijači rekvizit, a onda skandirali "Kosovo je srce Srbije".

Još gore je prošao Turčin koji se šetao Münchenom u dresu Galatasaraya. I njega su napali navijači Zvezde, uz psovke mu skinuli dres i sve to snimali.

Na meti "Delija" našlo se i nekoliko LGBT aktivista kojima su navijači Zvezde skandirali homofobne poruke ("Bebe nek se rađaju, poruka je Severa, nećemo da Srbija bude zemlja pe***a"), a veći incident spriječila je policija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije