Zvezda traži senzaciju u Londonu: Real spašava sezonu u Istanbulu

Radiosarajevo.ba
Zvezda traži senzaciju u Londonu: Real spašava sezonu u Istanbulu
FOTO: AA / Detalj s meča Crvena zvezda - Olympiacos

Večeras su na rasporedu utakmice trećeg kola grupne faze Lige Prvaka u grupama A,B,C i D.

U prvom terminu od 18.55 sati sastaju se Shakhtar i Dinamo Zagreb te Atletico i Bayer Leverkusen.

Modri iz Zagreba imaju priliku da u direktnom okršaju za drugo mjesto u grupi pobijede Shakhtar i da se nadaju da će City pobijediti Atalantu.

         

Rezultati by SofaScore

          

Atletico u grupi D želi nastaviti držati priključak za Juventusom, jer imaju isti omjer bodova, dok će Stara dama večeras ugostiti Lokomotiv iz Moskve.

         

Rezultati by SofaScore

          

Klub koji mora spašavati svoju sezonu u Ligi prvaka je madridski Real.

Kraljevi su nakon dva kola osvojili samo bod, i to protiv Bruggea, a mnogi se slažu da je belgijski klub mogao pobijediti u toj utakmici koja je završila rezultatom 2:2. Real će u goste u Istanbul, gdje će ih dočekati Galatasaray, a turski klub želi da poveća svoje šanse u ovoj sezoni Lige Prvaka. Lider grupe A, Paris Saint Germain večeras gostuje u Belgiji. Sveci nakon dva kola imaju maksimalan učinak i još uvijek nisu primili niti jedan gol, dok Brugge koji se nalazi na drugom mjestu želi da nakon Reala, pomrsi račune i PSG-u.

         

Rezultati by SofaScore

          

U grupi B bit će zanimljivo gledati duel Totenhama i Crvene Zvezde. Pijetlovi su u prošlom kolu bili osramoćeni od Bayerna koji ih je nadigrao sa 7:2, dok je klub iz Beograda nakon visoke pobjede nad Grcima izuzetno raspoložen da zadrži drugu poziciju na tabalei grupe B.

Bayern je jedini klub koji je u grupnoj fazi Lige prvaka za dva kola postigao deset golova, a klub Nike Kovača zasigurno želi da nastavi dominaciju u grupi iako će večeras igrati bez Sulea, koji je povrijedio prednji križni ligament te Tollisoa.

         

Rezultati by SofaScore

          

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije