Zvezda i Dinamo osigurali grupnu fazu: Ovim novcem bh. klubovi bi riješili sve brige

Radiosarajevo.ba
Zvezda i Dinamo osigurali grupnu fazu: Ovim novcem bh. klubovi bi riješili sve brige
Foto: EPA / Ilustracija

Beogradska Crvena zvezda i zagrebački Dinamo sinoć su osigurali plasman u grupnu fazu Europske lige za narednu sezonu, a još uvijek imaju itekako realne šanse da osiguraju mjesto u Ligi prvaka.

Izabranici Vladana Milojevića postali su prva generacija u historiji kluba koja će dvije godine zaredom igrati grupnu fazu Europske lige, a prema pisanju medija u Srbiji Zvezda je već osigruala prihod od 8.7 miliona eura zahvaljujući činjenici da je plasman u grupnu fazu takmičenja izborila plasmanom u play off Lige prvaka. U računicu je uračunat kompletan prihod od UEFA-e, kao i TV prava, ali ne i novac od ulaznica.

Zvezda i Dinamo osigurali su velika financijska sredstva, a još uvijek imaju priliku da se domognu fudbalskog raja i zarade za samo učešće u grupnoj fazi Lige prvaka potpnuno nevjerovatnih 18 miliona eura, računajući sav prihod od UEFA-e.

Dodajmo i to da se u Europskoj ligi za svaku pobjedu u grupnoj fazi dobija 570.000 eura, a za remi 190.000 eura. U Ligi prvaka iznosi su potpuno nevjerovatni. Za pobjedu ekipe će biti nagrađene s 2.7 miliona eura, a za remi s 900.000 eura.

U Zvezdi i Dinamu zadovoljno trljaju ruke i čekaju priliku da se plasiraju u grupnu fazu Lige prvaka i riješe sve financijske brige. U Beogradu će gostovati austrijski Salzburg, dok će u Zagreb švicarski Young Boys u doigravanju za plasman u elitno fudbalsko takmičenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije