Zvanično: Zinedine Zidane novi-stari trener Real Madrida

Radiosarajevo.ba
Zvanično: Zinedine Zidane novi-stari trener Real Madrida
Zinedine Zidane se vratio na klupu madridskog Reala nakon što je prošlog ljeta nakon treće titule prvaka Evrope zaredom podnio ostavku.

Na klupi madridskog Reala naslijedit će Santijaga Solarija koji je bio privremeno rješenje nakon otkaza Julenu Lopeteguiju koji je kao naslijednik Zidane izdržao svega tri mjeseca. 

Zidane je na klupu Real Madrida sjeo četvrtog januara 2016. godine i onda je uslijedila rapsodija Kraljeva. Predvođeni tandemom Zidane kao trener i Cristiano Ronaldo kao najbolji igrač svijeta u tom trenutku Kraljevi su pokorili Europu.

Prvu titlu prvaka Europe Zidane je osvojio već 2016. godine, a onda je naredao tri zaredom. Ne samo da je prvi trener koji je odbranio titulu prvaka Europe otkako se Liga prvaka igra po novom sistemu (1992), nego je osvojio tri titule zaredom. Uspjeh koji će teško neko ponoviti.

Zidane je legenda Madrida postao još kao fudbaler. Došao je na Bernabeu da osvoji titulu prvaka Europe i u tome je uspio. U prelijepoj proljetnoj noći u Glasgowu postigao je jedan od najljepših pogodaka u historiji fianal Lige prvaka (Savičević protiv Barcelone možda može parirati op. a.) kada je "uhvatio" Carlosov centaršut na volej i s vrha šesnaesterca "ubio pauka" u mreži Hans-Jorg Butta. 

Sa Kraljevima je osvojio i titulu prvaka Španije u sezoni 2016/2017, kao i dvije titule klupskog prvaka svijeta (2016, 2017). Osvojio je i dva Superkupa Evrope. Bio je Zidane i pomoćnik Carla Ancelottija kada je Real osvojio La Decimu, što znači da je direktno involviran u pet titula prvaka Europe Real Madrida. Francisco Gento (šest puta prvak Europe s Realom), čuvaj se, stiže Zidane, titule prvaka Europe za njega su čini se pravilo. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije