Zvanično: FK Sarajevo od danas upravlja stadionom Koševo

0
Radiosarajevo.ba
Zvanično: FK Sarajevo od danas upravlja stadionom Koševo
FOTO: Arhiv / Stadion Koševo

Stadion Asim Ferhatović Hase dodijeljen je u zakup Fudbalskom klubu Sarajevo na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Centar.

Općinsko vijeće Centar je danas sa 23 glasa za prihvatilo prijedlog o davanju na zakup stadion Koševo Fudbalskom klubu Sarajevo.

Načelnik Srđan Mandić objasnio je zbog čega će FK Sarajevo mjesečno plaćati 4.000 KM, a ne 1 KM kako je dogovoreno sa prethodnom općinskom vlasti.

“Prethodna odluka je podrazumijevala da se zakup radi za 1KM. Cijena koju smo sada dogovorili je četiri hiljade puta veća, a sada ću objasniti”; poručio je načelnik i obrazložio:

“Prema podacima koje ja imam, godišnji prihod tog stadiona je bio 100.000 KM, a rashod je bio 150.000 KM. Stadion je svake godine odnosio 50.000. Ovako će opština prihodovati 48.000 KM svake godine. Mislim da ne treba dalje objašnjavati. Fudbalski klub će preuzeti upravljanje stadionom. Računica je čista, a zašto 4.000 KM jer je četiri hiljade puta bolja. Dogovorili smo to”, rekao je Mandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije