Zvanična potvrda kluba s Koševa: Vinko Marinović je novi trener FK Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Zvanična potvrda kluba s Koševa: Vinko Marinović je novi trener FK Sarajevo
Foto: Arhiv / Vinko Marinović

Bivši selektor omladinske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Vinko Marinović, zvanično je novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo. Nakon što su uspješno regulisane sve administrativne procedure, 48-godišnji Marinović je napustio reprezentativni angažman, te preuzeo klupu Bordo tima.

Potpisao je ugovor u trajanju od 2,5 godine. Kao igrač, Marinović je nastupao za Kozaru, Borac, Crvenu zvezdu, Germinal Beerschot. Tokom trenerske karijere vodio je Kozaru, Borac i Zrinjski sa kojim je osvojio titulu u sezoni 2015/16.

Od 2017. obnašao je funkciju selektora U-21 omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, te u tom periodu sarađivao sa prvotimcima FK Sarajevo - Vladanom Kovačevićem, Selmirom Pidrom, Besimom Šerbečićem, Andrejom Đokanovićem, Halidom Šabanovićem.

Ostatak stručnog štaba bit će definisan u narednim danima uz konsultacije šefa struke te rukovodstva kluba.

Marinović na klupi Bordo tima nasljeđuje Husrefa Musemića, igračku i trenersku legendu za vrijeme čijeg mandata je Sarajevo ostvarilo historijski uspjeh osvojivši duplu krunu u sezoni 2018/19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije