Zrinjski se revanširao Sarajevu

Fena
Zrinjski se revanširao Sarajevu
U derbiju 13. kola Premijer lige BiH nogometaši Zrinjskog svladali su na svom terenu Sarajevo rezultatom 1:0, prekinuvši tako niz nepobjedivosti Sarajeva na Stadionu pod Bijelim brijegom od sedam utakmica.

Zrinjski je u prvom poluvremenu imao nekoliko sjajnih prilika, a najbliži pogotku bili su Mešanović u 8. minuti kada lopta nakon njegovog šut s ruba šesnaesterca pogađa vratnicu, a u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Tomićev šut odsjeda na vratnici.

I u nastavku "Plemići" imaju inicijativu, a do vodstva dolaze u 63. minuti nakon udarca iz kuta. Bilbijina lopta prelijeće vratara gostiju, a Jakovljević s pet metara glavom šalje loptu u nebranjenu mrežu.

Do kraja utakmice Sarajevo je pokušalo doći do izjednačujućeg gola, no gosti nisu ozbiljnije ugrozili vratara Kozića.

Zrinjski je tako nanio drugi ovosezonski prvenstveni poraz Sarajevu i osvetio se Sarajlijama za jedini poraz koji su branitelji naslova prvaka BiH doživjeli u domaćem prvenstvu ove sezone. Sarajevo je na samom startu prvenstva u drugom kolu svladalo Zrinjski 2:0.

Na ljestvici Zrinjski je prvi s 30 bodova, 6 više od drugoplasirane Krupe. Sarajevo za vodećim Zrinjskim zaostaje 11 bodova.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije