Bordo rapsodija se nastavlja: Sarajevo u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Bordo rapsodija se nastavlja: Sarajevo u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine
Foto: Radiosarajevo.ba / HŠK Zrinjski - FK Sarajevo
Fudbalski klub Sarajevo danas je u revanš susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine gostovao u Mostaru kod Zrinjskog na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Bordo tim je u Mostar donio jedan gol prednosti sa stadiona Asim Ferhatović Hase (1:0), a večerašnji duel u Mostaru završen je identičnim rezultatom u korist Bordo tima. Sarajevo s ukupnih 2:0 prošlo u polufinale Kupa BiH. 

Zrinjski je zaprijetio već u šestoj minuti susreta. Mandić je propustio loptu za Švošića, ali njegov udarac nije uspio prevariti Vladana Kovačevića. Sarajevo je veliku priliku da dođe do velikog gola u gostima propustilo u 15. minuti susreta. Prvo je pokušao Hebibović, a Brkić je intervenisao, a potom je fantastično zaustavio i pokušaj najboljeg strijelca Bordo tima - Ahmetovića.

U 31. minuti utakmice prilika za domaće. U prilici je još jednom bio Damir Šovšić, ali njegov udarac odlazi pored stative gola Kovačevića. Pet minuta kasnije nova prilika za Sarajevo, ali pokušaj Rahmanovića odlično je zaustavio danas odlični Brkić. Ostalo je nakon prvih 45 minuta igre Pod Bijelim brijegom bez golova.

U nastavku susreta prvu priliku imali su gosti. Nakon kornera šutirao je Lazić, ali njegov udarac glavom odlazi preko gola domaćih. Bivši fudbaler Sarajeva Rustemović pokušao je udarcem iz daljine u 65. minuti utakmice, ali ni on nije precizan.

U 73. minuti utakmice pokušao je Mujakić nakon kornera, a lopta se od Kadušića odbila u ruke Brkića. Pet minuta kasnije na drugoj strani se spetljao Barišić, ali se spetljao i ostalo je bez promjene rezultata u Mostaru. Veliku priliku u 90. minuti nakon pasa Filipovića imao je Mandić, ali je njegov pokušaj loba završio pored gola Bordo tima. Bencun je potom imao priliku da vrati stvari na početak, ali se spetljao i Kovačević je intervenisao. 

Kazna je stigla u drugoj minuti nadoknade, a strijelac je bio fantastični Benjamin Tatar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije