Sarajevo savladalo Zrinjski u Mostaru

Radiosarajevo.ba
Sarajevo savladalo Zrinjski u Mostaru
Lider na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine mostarski Zrinjski dočekao je večeras u 12. kolu na stadionu Pod Bijelim brijegom Fudbalski klub Sarajevo.

Prvih 30 minuta utakmice na stadionu Pod Bijelim brijegom proteklo je bez većih uzbuđenja. Napadali su i jedni i drugi, ali bez konkretnih prilika pred golom Pavlovića, odnosno Pirića.

U 30. minuti zaprijetio je Hebibović, ali je njegov udarac zaustavio Pirić. Dvije minue kasnije pokušao je Filipović, a ovaj put na mjestu je Pavlović.

Sarajevo je do vodstva došlo u 37. minuti utakmice. Sarić je uposlio Hebibovića koji pronalazi Kuzmanovića, a mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine trese mrežu Pirića.

 Do dva gola prednosti Sarajevo je došlo u 43. minuti. Veliku grešku Pirića i Čirjaka iskoristio je Sarić i preciznim udarcem matirao Pirića. Ostalo je nakon prvih 45 minuta igre 2:0 za Sarajevo u Mostaru.

 
Nemanja Bilbija je već u 48. minuti mogao smanjiti vodstvo Sarajeva, ali ga je izblokirao Novaković, koji je prethodno i napravio grešku. Bila je to tek uvertira u ono što je slijedilo, jer Sarajevo nije igralo previše dobro na otvorenju drugog dijela i prijetilo mu je primanje gola.

Igrala se 52. minuta kada je mrežu Sarajeva pogodio njegov bivši igrač Haris Handžić nakon ubačaja sa desne strane, a ovaj gol je potpuno vratio domaći tim u igru. Sarajevo nije imalo previše ofanzivnih namjera u drugom dijelu susreta, a Husref Musemić je nedugo pošto je Zrinjski smanjio rezultat na teren poslao Amara Rahmanovića, koji je trebao pomoći gostujućem timu da uspije nešto duže zadržati loptu u svom posjedu. 

Bordo tim je i uspio u toj namjeri, a upravo se Amar Rahmanović pokazao kao jako bitan za uspostavljanje ravnoteže Sarajeva na sredini terena. Ekipa Husrefa Musemića nije odustala od svoje namjere da gol Zrinjskog napada iz kontranapada, a u 79. minuti se još jednom pokazalo koliko Sarajevo može efikasno igrati takav fudbal. Ahmetović je povukao loptu, potom proigrao Velkoskog, a ovaj je pronašao Rahmanovića na drugoj stativi, koji je pogodio mrežu Kenana Pirića.

Bilo je tada jasno da je Sarajeva zaista blizu osvajanju tri velika boda u Mostaru, a završnica meča je to samo potvrdila. Zrinjski nije uspio ništa promijeniti, pa je meč okončan rezultatom 3:1, a Sarajevo sada ima 20 bodova, dok je Zrinjski ostao na dosadašnjih 28 bodova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije