Žrijeb kvalifikacija za EURO 2020 početkom decembra u Dublinu

AA
Žrijeb kvalifikacija za EURO 2020 početkom decembra u Dublinu
Žrijeb grupa kvalifikacija za Evropsko fudbalsko prvenstvo 2020. godine održat će se u Konvencijskom centru u Dablinu (Republika Irska) 2. decembra 2018. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Reprezentacije svih 55 članica Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) učestvovat će u kvalifikacijama u periodu od marta do novembra 2019. godine.

Bit će žrijebano po pet ili šest ekipa u deset grupa, iz kojih će po dvije prvoplasirane izboriti nastup na EURO 2020.

Preostala četiri učenika narednog EP-a bit će odlučena kroz utakmice baraža u kojem će učestvovati državni timovi koji plasman u play-off izbore kroz utakmice UEFA Lige nacija, koja premijerno starta u septembru naredne godine.

Naredno Evropsko prvenstvo bit će jedinstveno i specifično jer će se povodom 60. godišnjice UEFA takmičenja igrati u 13 gradova i država.

Osim u Dablinu mečevi EURO 2020 će se igrati i u Amsterdamu (Holandija), Bakuu (Azerbejdžan), Bilbau (Španija), Briselu (Belgija), Bukureštu (Rumunija), Budimpešti (Mađarska), Kopenhagenu (Danska), Glazgovu (Škotska), Londonu (Engleska), Minhenu (Njemačka), Rimu (Italija) i Sankt Peterburgu (Rusija).

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije