Sretno, momci! Zmajevi žele ostati neporaženi u paklu Karaiskakisa

Radiosarajevo.ba
Sretno, momci! Zmajevi žele ostati neporaženi u paklu Karaiskakisa
/ FSBiH
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u četvrtom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji odmjeriti snage s reprezentacijom Grčke.

Duel protiv reprezentacije koju s klupe predvodi Michael Skibbe na rasporedu je u 20 sati i 45 minuta na stadionu Karaiskakis u Pireju. Na stadionu koji je domaćin Olympiacosa čeka nas oko 30.000 Grka i vatrena atmosfera. Našu reprezentaciju bodrit će oko 1.000 navijača, a očekuje se pun stadion i ne baš prijateljska atmosfera.

Grčka u ovaj susret ulazi s maksimalnim učinkom nakon tri odigrana kola. Bili su bolji od Gibraltara (1:4), Kipra (2:0) i Estonije (2:0). Naš najbolji tim slavio je protiv Estonije (5:0) i Kipra (2:0), a poražen je od Belgije (4:0). Teško je vjerovati da neko može ugroziti Belgijance na prvom mjestu i upravo ćemo s Grčkom voditi borbu za drugo mjesto na tabeli i plasman u baraž.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u Grčku su otputovali u petak. Selektor Baždarević i njegov tim uspjeli su sanirati nekoliko povreda, a ekipi se u Atini priključio i Sead Kolašinac, koji je dio priprema odrađen u Zenici propustio zbog lakših zdravstvenih problema. Međutim u Atini je Edin Višća povrijedio stopalo i neće biti na raspolaganju selektoru Baždareviću. Umjesto njega u tim je naknadno uvršten Miroslav Stevanović.

Grci su baš kao i mi svjesni važnosti ove utakmice. Grčka Gazzetta tako piše kako je meč protiv BiH, kako kažu, "utakmica života i smrti za nacionalni tim Grčke".

"Ovo je sigurno najvažnija utakmica za Grčku u ovim kvalifikacijama. Nakon tri pobjede u nedjelju ćemo vidjeti kako će se nositi s timom koji ima visoki kvalitet. Vidjet ćemo imamo li kapacitet za Svjetsko prvenstvo. I sami igrači utakmicu u nedjelju vide kao meč života i smrti. Od ove utakmice ovisi naša budućnost u nastavku kvalifikacija", pišu u "Gazzetti".

Selektor našeg nacionalnog tima, Mehmed Baždarević ističe kako večeras idemo na pobjedu, ali da nećemo biti nezadovoljni ni s jednim osvojenim bodom.

"Dobro smo radili da sutra odigramo dobro. Ako budemo dobro igrali bit će i dobar rezultat. Mislim da je i remi dobar rezultat, iako smo se spremali da ne kalkulišemo u utakmici. Učinili smo sve i spremamo se pobijediti. Kažem igrat ćemo bez kalkulacija, ići na pobjedu, a ako se desi da se kući vratimo s neriješenim rezultatom nećemo biti nezadovoljni", istakao je uoči utakmice selektor Baždarević.

Sličnog je mišljenja i kapiten naše reprezentacije, Edin Džeko.

"Obje reprezentacije su pod malim pritiskom. Njihova prednost je što igraju pred svojim navijačima, ali im može biti i dodatni pritisak. Svih nas 11 koji izađemo na teren sutra moramo biti maksimalno skoncentrisani i jedino tako možemo doći do povoljnog rezultata", rekao je Džeko.

S Grcima smo igrali sedam puta, a upisali smo samo jednu pobjedu. Grčka je slavila četiri puta, dok su dvije utakmice završene rezultatom 0:0. Utakmica četvrtog kola grupe H kvalifikacija za SP između Grčke i BiH igra se večeras, 13. novembra, na stadionu Georgios Karaiskakis s početkom u 21.45 sati po lokalnom, odnosno 20.45 po našem srednjoevropskom vremenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije