Zmajevi večeras igraju svojih posljednjih 90 minuta kvalifikacija za SP

N. K.
Zmajevi večeras igraju svojih posljednjih 90 minuta kvalifikacija za SP
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na ”A Le Coq Areni” od 20;45 sati (21;45 po lokalnom vremenu) započeti svoji posljednjih 90 minuta u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo "Rusija 2018" na koje nismo izbori plasman.

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića trenirali su sinoć po kiši koja u Talinu gotovo bez prestanka pada tri dana, a prema posljednjim informacijama iz tabora Zmajeva, među reprezentativcima BiH uglavnom vlada bezvoljnost, jer su izgubili šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo Rusija 2018, ali su, odlučni pobijediti Estoniju i izboriti utješni trijumf. 

"Svaki nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine veoma je bitan za nas igrače, stručni štab i Savez", istaknuo je u Talinu, uoči današnje utakmice s Estonijom Asmir Begović, golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Pobjedom protiv Estonije želimo vratiti pozitivnu atmosferu u ekipi i sakupiti bodove za rejting pred nastup u UEFA Ligi nacija naredne godine", rekao je Begović.

Fudbaleri BiH će zasigurno tražiti utješnu pobjedu u nastojanjima da sa eventualno osvojena tri boda pokušaju izbjeći ispadanje iz drugog u treći rang u UEFA Ligi nacija, novog kontinentalnog takmičenja koje će startovati u septembru naredne godine.

Podsjećamo, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u subotu je na stadionu Grbavica dočekala reprezentaciju Belgije u devetom kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji, a slavila je Belgija rezultatom 4:3, čime smo izgubili svaku šansu za odlazak  na Svjetsko prvenstvo Rusija 2018.

Osim našeg meča, večeras u istom terminu u našoj grupi Grčka dočekuje Gibraltar, dok će Belgija na svom terenu ugostiti Kipar. 

Grčkoj za ovjeru drugog mjesta na tabeli treba pobjeda, a može ostati na drugom mjestu i u slučaju da remizira ili izgubi ukoliko BiH ne pobijedi Estoniju. 

Grčka će osvajanjem drugog mjesta izboriti i mjesto u baražu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije