Zmajevi trenirali u Butmiru, Jajalo i Zukanović složni: Sve je u našim rukama

F. Z.
Zmajevi trenirali u Butmiru, Jajalo i Zukanović složni: Sve je u našim rukama
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je odradila prvi trening uoči susreta s reprezentacijom Grčke u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Selektor Baždarević sa svojim saradnicima radio je u Trening centru FK Sarajevo sa prvom skupinom igrača koja je stigla na pripreme, a s obzirom na to da su neki od reprezentativaca sinoć igrali svoje utakmice stručni štab nije imao na rapolaganju sve igrače na koje može računati.

Prvom treningu Zmajeva prisustvovali su: Edin Džeko, Vedad Ibišević, Edin Cocalić, Samir Memišević, Kenan Kodro, Toni Šunjić, Mato Jajalo, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Miroslav Stevanović, Haris Duljević, Senad Lulić, Sanjin Prcić, Dario Đumić, Ibrahim Šehić i Kenan Pirić.

Naknadno će se zbog obaveza prema klubovima priključiti: Asmi Begović, Haris Medunjanin, Riad Bajić, Edin Višća, Ognjen Vranješ, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Armin Hodžić i Muhamed Bešić. 

Defanzivac reprezentacije BiH Ervin Zukanović ističe da ekipa ima osam dana da se spremi za ključni susret u kvalifikacijama protiv Grčke i da se nada najboljem ishodu.

"Teška će biti utakmica, to svi znamo, danas je prvi dan okupljanja, nismo svi na okupu tako da čekamo da se svi okupimo, onda imamo osam dana da spremimo utakmicu, pa ćemo vidjeti kako ćemo igrati protiv njih'', rekao je Zukanović u uvodnom obraćanju medijima dodavši:

"Ko igra više u svojim klubovima i ko je bio sve vrijeme zdrav naravno da će staff znati da se oporave i da se pripreme za ovu utakmicu. Naravno, ko je manje igrao i ko je imao problema sa povredama poput mene moramo u ovih osam dana da stisnemo, da damo maksimum i da uđemo spremni u ovu utakmicu."

"Nema nikakve veze što imaju nekoliko debitanata. Igraju svoju igru i doći će ovdje da naprave rezultat. Sve će ovisiti o nama, mi moramo biti skoncetrisani i da pružimo jednu dobru utakmicu i na kraju ćemo vidjeti šta će biti."

Nama u ovoj utakmici igra samo pobjeda, a veznjak italijanskog Palerma Mato Jajalo smatra da se mi trebamo skoncetrisati na svoje igre i da ne bi trebalo biti potcjenjivanja Grčke.

"Mislim da se trebamo samo na sebe skoncetrisati. Tamo smo igrali super i sve je u našim rukama. Trebamo sad da ponovimo takvu utakmicu, što se tiče njih, svako ko obuče reprezentativni dres je kvalitetan igrač tako da neće biti potcjenjivanja", kaže Jajalo i potom dodaje:

"Sada smo svi došli sa odmora, biće dan-dva zezancije. U podsvijesti nam je ta utakmica i mislim da se spremamo svi na svoj način za nju".

Reprezentativci će sutra nastaviti pripreme, a trening je na rasporedu u 10 sati i 30 minuta. Duel s reprezetacijom Grčke igra se 9. juna na stadionu Bilino polje u Zenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije