Zmajevi otputovali u Jerevan, Prosinečki saopćio dobru vijest

Radiosarajevo.ba
Zmajevi otputovali u Jerevan, Prosinečki saopćio dobru vijest
Foto: Admir Kuburović / Zmajevi otputovali u Jerevan

Reprezentativci Bosne i Hercegovine otputovali su u Jerevan na utakmicu šestog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u fudbalu koju će igrati protiv domaćina Armenije.

Selektor Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, rekao je pred polazak u Armeniju da je domaćin nezgodna ekipa, ali da BIH više nema prava na kiks i da ide na pobjedu.

"Gledali smo prvo poluvrijeme. Sigurno da je Armenija odigrala odličnu utakmicu. Na kraju su ipak izgubili. I u Sarajevu smo imali dosta problema, imaju odličnu tranziciju, kontru, polukontru. Idemo tamo da pobijedimo, mi više nemamo pravo na kiks", rekao je Prosinečki, te dodao:

"Ako pobijedimo Armeniju sve ćemo odlučivati u 10. mjesecu gdje igramo protiv Finske. Mi se nadamo da će Italija protiv njih nastaviti taj niz, a da ćemo mi savladati Armeniju", istaknuo je selektor Prosinečki.

Govorio je Prosinečki i o povredama u našem timu. 

"Sarić je otpao, Tonija ćemo vidjeti tamo kad dođemo. Ima probleme sa zadnjom ložom i vidjećemo na licu mjesta. Bičakčić se oporavio, tako da ćemo osim Sarića i možda Tonija imati sve na raspolaganju", rekao je Prosinečki. 

Fudbaleri našeg nacionalnog tima otputovali su danas sa sarajevskog aerodroma u Jerevan, a duel s Armenijom na rasporedu je za dva dana. 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije