Zmajevi izgubili još jednog dragulja: Buduća zvijezda Bayerna, odlučila biti Vatreni

Radiosarajevo.ba
Zmajevi izgubili još jednog dragulja: Buduća zvijezda Bayerna, odlučila biti Vatreni
Foto: Twitter / Ivan Mihaljević

Nogometaši Bayerna na penale su izgubili finale Audi Cupa od Tottenhama, a u toj utakmici minutažu je dobio i jedan mladi nogometaš.

Ivan Mihaljević, mladić koji je nedavno proslavio 18. rođendan, dobio je posljednjih 14 minuta dvoboja zamijenivši Kingsleyja Comana.

Mihaljević je rođen 7. jula 2001. u Münchenu, a njegovi su roditelji iz naše zemlje koji su se u bavarsku prijestolnicu doselili iz Livna.

Slična priča kao i ona Nike Kovača, čiji su se roditelji iz istog kraja odselili u Berlin.

Po vokaciji Mihaljević je stoper, ali zapravo je riječ o polivalentnom defenzivcu, igraču koji može podjednako dobro odigrati i kao lijevi bek i kao zadnji vezni.

Niko Kovač dao mu je priliku da okusi seniorski nogomet odmah po dolasku u Bayern, a u sličnom je tonu nastavio i na ovoljetnim pripremnim utakmicama.

Međutim, na našu veliku žalost Mihaljević se odredio po pitanju reprezentativne karijere i igrat će za – Hrvatsku.

Iako je rođenjem u Njemačkoj automatski stekao i njemačko državljanstvo, a s obzirom na to da su mu Hercegovci iz Livna, te da može igrati i za Zmajeve, kako pišu hrvatski mediji, za njega dileme nije bilo i odlučio je jednog dana nastupati za Vatrene.

I tako, još jedan dragulj oteli su  nam komšije...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije