Zmajevi i tetovaže: Kakvi 'crteži' krase tijela bh. fudbalera (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Zmajevi i tetovaže: Kakvi 'crteži' krase tijela bh. fudbalera (FOTO)

Tetovaže su postale gotovo neizbježne u fudbalskom svijetu. Sve više fudbalera svoje tijelo odlučilo je ukrasiti crtežima, natpisima. U reprezentaciji Bosne i Hercegovine situacija je nešto drugačija. Fudbaleri našeg nacionalnog tima se ne tetoviraju, ili barem nemaju tetovaže na vidnom mjestu. Među onima čije su tetovaže očigledne našli su se Sejad Salihović, Muhamed Bešić i Ognjen Vranješ. 

Jedan od onih koji ima mnogo tetovaža među reprezentativcima Bosne i Hercegovine je bez ikakve sumnje Muhamed Bešić. Istakao je u mnogo intervjua do sada da je prvu tetovažu uradio još dok je nosio dres HSV-a. Tetovaža je to na kojoj piše Bosanac. 

Želio je Bešić na taj način poručiti Nijemcima da može igrati samo za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Pored te tetovaže ima istetovirana i imena roditelja, brata, djevojke... Tetovaže reprezentativaca Bosne i Hercegovine pogledajte u fotogaleriji

Tetovaža koja je izazvala najviše kontroverzi je ona Ognjena Vranješa. Fudbaler turskog Gaziantepspora istetovirao je granice bh. entiteta Republika Srpska, što je izazvalo burne reakcije u Bosni i Hercegovini. Nakon što se počelo pisati o tetovaži, Vranješ je odlučio uraditi drugu tetovažu, pa je preko granica RS-a istetovirao sat. 

BH Fanaticosi mu nikada nisu oprostili, a na utakmici protiv Izraela na paroli navijača Bosne i Hercegovine pisalo je: "Ognjene zakasnio si, tvoj sat je otkucao". Na tribini na kojoj se nalaze BH Fanaticosi na svakoj utakmici okačen je transparent kojim žele dati do znanja da Vranješu po njihovom mišljenju nije mjesto u reprezentaciji.

U fotogaleriji pogledajte ''slavne'' tetovaže najboljih bosanskohercegovačkih fudbalera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije