Zmajevi bi 12. decembra mogli dobiti selektora

A. S.
Zmajevi bi 12. decembra mogli dobiti selektora
Foto: EPA-EFE / NSBiH: Želimo mnogo sreće Bajeviću

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine bi 12. decembra mogla dobiti selektora, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Tada će se, kako saznajemo, prvi put sastati Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH, koji će razmatrati prijedloge koji im budu na "stolu".

Duško Bajević za Radiosarajevo.ba: Uskoro dolazim u Sarajevo na razgovor

Ne treba žuriti s odlukom o novom selektoru, ali što se mene tiče tu sam, želim pomoći Zmajevima. Doći ću tokom decembra u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, i razgovarat ćemo. Samo polako, moramo se izvući iz ove krize.

Kao što je naš portal već pisao, Duško Bajević je prvi kandidat za selektora i nasljednika Roberta Prosinečkog, koji je dobio otkaz nakon neuspješnih kvalifikacoija za Europsko prvenstvo 2020. 

BiH još nije izgubila sve šanse za plasman na Euro, jer se očekuje da plasman na EP izbore preko baraža i dva dodatna susreta sa Sjevernom Irskom (25. marta) i, nadamo se, pobjednikom iz duela Slovačka - Republika Irska. 

Bajević je nedavno u ekskluzivnom razgovoru za Radiosarajevo.ba potvrdio da će uskoro doći u glavni grad BiH i razgovarati sa čelnicima NSBiH.

Kako smo saznali nakon reakcija od objavljenog intervjua - Bajević je već krenuo u potragu za svojim prvim saradnicima

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije