Zmajeve u baražu čekaju jaki rivali, ali od svakog smo bolji

Radiosarajevo.ba
Zmajeve u baražu čekaju jaki rivali, ali od svakog smo bolji
Foto: Pixsell / BiH - Lihtenštajn

Ako uzmemo u obzir sve dosadašnje rezultate fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine jedini put do Europskog prvenstva nam je kroz baraž Lige nacija. UEFA je objavila i potencijalne učesnike prema trenutnom stanju na tabelama kvalifikacija za EP.

Trenutno stanje na tabelama pokazuje da bi potencijalni protivnici naše zemlje bili Austrija, Vels, Bugarska, Izrael ili Mađarska. U razigravanju Lige A učestvovali bi Švicarska, Holandija, Island i jedna od ove tri reprezentacije: Bugarska, Izrael ili Mađarska.

Škotska, Norveška, Srbija te Bugarska, Island ili Mađarska mogući su učesnici baraža Lige C, dok iz Lige D za plasman na Evropsko prvenstvo razigravali bi Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija. Situacija do kraja kvalifikacija se može promijeniti.

S obzirom na to da je reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjednik grupe bili bi domaćini u meč polufinala Lige nacija, dok bi finalni meč bio odlučen žrijebom, piše scsport.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije