Zloglasni "crni" voz krenuo za Zagreb: Ovo nije party, nije zabava, nema alkohola

Radiosarajevo.ba
Zloglasni "crni" voz krenuo za Zagreb: Ovo nije party, nije zabava, nema alkohola
Foto: Screenshot / Navijači Ferencavaroša

Zagrebački Dinamo večeras će odmjeriti snage s mađarskim Ferencvarošem u trećem kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a utakmica zbog navijačkih skupina dva tima ima epitet duela visokog rizika.

Jasno je to i iz proglasa koji su objavili navijači Ferencvaroša koji će na duel s Modrim u Zagrebu doputovati vozom.

"Svi trebaju osjetiti da je ovo poseban dan, ovo nije party voz koji vozi na zabavu! Naglašavamo koliko je važno da se svi tokom cijelog puta ponašaju odgovorno. Na putu do Zagreba, konzumiranje alkohola je strogo zabranjeno! Neće biti alkohola u buffetu vlaka! Tokom putovanja lideri skupine će provjeravati da li se svi pridržavaju uputa, a pijani navijači će odmah biti skinuti s voza. S prvim kapima alkohola njihovo putovanje za Zagreb prestaje. Prisiljeni smo poduzeti ove korake na temelju iskustva posljednjih godina. Na povratku, naravno, svi se mogu zabaviti i slaviti kako se nadamo", stoji u proglasu navijača Ferencvarosa uoči puta za Zagreb.

Navijači Ferencvaroša nerijetko su u centru pažnje zbog nereda, a uoči utakmice u Zagrebu svi navijači su morali doći u crnom.

"Crne majice! Odnosno, crni džemper, vesta, jakna ili dukserica. Mora biti crno. Ko ne dođe u crnoj majici, neće moći ući u voz. Izabrali smo crnu jer smo sigurni da svi imate barem jednu crnu majicu", poručili su navijači Ferencvaroša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije