Ronaldo se izjednačio s Messijem: Peta Zlatna lopta za Portugalca

Radiosarajevo.ba
Ronaldo se izjednačio s Messijem: Peta Zlatna lopta za Portugalca
Na svečanoj ceremoniji u Parizu večeras je održana dodjela najprestižnije individualne fudbalske nagrade Zlatna lopta (Ballon d'Or). Dodjela nagrada organizirana je na Eiffelovom tornju, a za najboljeg je proglašen Cristiano Ronaldo.

Ovu nagradu dodjeljuje prestižni fudbalski magazin France Football, a među 30 nominovanih za najboljeg igrača svijeta ove godine bio je i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, a reprezentativac Bosne i Hercegovine zauzeo je 28. mjesto. 

Za 2017. godinu nagradu Zlatna lopta dobio je Cristiano Ronaldo i to je peti put da Portugalac osvoji nagradu za najboljeg fudbalera svijeta. Pet puta nagradu je dobio i Lionel Messi, a po tri Zlatne lopte u svojoj riznici trofeja imaju Michel Platini, Johan Cruyff i Marco van Basten.

"Naravno da sam sretan, to je nešto što priželjkujem svaki put. Osvojili smo prvenstvo i Ligu prvaka. Bio sam i najbolji strijelac Lige prvaka i to mi je pomoglo da osvojim ovaj trofej. Moja porodica je uvijek moj veliki oslonac i najveća podrška", rekao je Ronaldo nakon osvajanja pete Zlatne lopte. 

Poredak prvih deset fudbalera:

1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 2. Lionel Messi (Barcelona) 3. Neymar (Paris Saint-Germain) 4. Gianluigi Buffon (Juventus) 5. Luka Modrić (Real Madrid) 6. Sergio Ramos (Real Madrid) 7. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) 8. N’Golo Kanté (Chelsea) 9. Robert Lewandowski (Bayern Munich) 10. Harry Kane (Tottenham). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije