Zlatko Dalić zapjevao s Livnjacima u Njemačkoj

Radiosarajevo.ba
Zlatko Dalić zapjevao s Livnjacima u Njemačkoj
Foto: Fenix Magazin / Zlatko Dalić u društvu Livnjanki

U Heusenstammu nedaleko od Frankfurta na Majni u subotu navečer održana je druga po redu Livanjska noć, koju je organizirala Livanjska zajednica Frankfurt (LZF).

Osim iz Frankfurta i okolice na Livanjsku noć su stigli i Hrvati iz Berlina, Münchena, Freiburga, Dortmunda, Mainza, Wiesbadena…

U Heusenstammu su bile mnoge poznate zvanice i gosti večeri iz Bosne i Hercegovine. Najveće oduševljenje je nastalo kad je u dvoranu ušao najuspješniji hrvatski trener i osvajač srebrene medalje na SP u Rusiji Zlatko Dalić, koji je rodom iz Livna, piše  Fenix-magazin.

Dirljiv trenutak je bio i kad je cijela uprava Livanjske zajednice Frankfurt izišla na binu, a s njima i Zlatko Dalić pa su zajedno zapjevali novu pjesmu Ilijana Perkovića i Oxy-banda posvećenu Livnjacima u tuđini.

Dok su pjevali stihove   “Što je pusto moje Livno, di su sada ljudi, da li ih tamo u tuđini nostalgija budi…..”, niko u dvorani nije ostao ravnodušan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije