Zlatane, gledaš li: Carlos Vela zabio gol kao u školskom dvorištu

Radiosarajevo.ba
Zlatane, gledaš li: Carlos Vela zabio gol kao u školskom dvorištu
Foto: Screenshot / Carlos Vela

Los Angeles FC je najbolja ekipa u američkom MLS-u ove sezone. Ubjedljivo. A statistika kaže da je Carlos Vela najbolji fudbaler trenutno u MLS-u, iako se vjerovatno Zlatan Ibrahimović s tim neće složiti.

Uoči derbija Los Angelesa Ibrahimović je izjavio da je ubjedljivo najbolji igrač MLS-a, te da Vela u najboljim godinama igra u Americi, dok je on igrao i dominirao u Europi. Derbi je Zlatan odlučio svojim golovima, ali Vela nastavlja da briljira.

Sinoć je njegov Los Angeles slavio protiv San Josea rezultatom 4:0, a spektakularan je bio drugi gol Vele i treći Los Anglesa. Poigrao se s odbranom i golmanom gostiju kao u školskom dvorištu. Majstorija Meksikanca za pamćenje.

Inače, Los Angeles FC je prvi na tabeli Zapadne konferencije sa 61 bodom, čak 19 više od Minnesote i 20 više od rivala LA Galaxja. Na Istoku po 45 bodova imaju Atlanta i Philadelphija našeg Harisa Medunjanina. Carlos Vela je postigao 25 golova uz 15 asistencija. Slijede Martinez 21-2 i Ibrahimović 20-3.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije