Zlatan Ibrahimović predstavljen u Milanu: Djeca mu izabrala broj 21 na dresu

Radiosarajevo.ba
Zlatan Ibrahimović predstavljen u Milanu: Djeca mu izabrala broj 21 na dresu
Foto: EPA-EFE / Zlatan Ibrahimović predstavljen u Milanu

Zlatan Ibrahimović službeno je predstavljen na pres-konferenciji rano jutros u italijanskom Milanu.

Nakon nekoliko sedmica špekulacija, i zatezanja sa obje strane, Ibrahimović se vratio u klub sa kojim je osvojio jedan Scudetto i jedan italijanski SuperKup.

Zlatan Ibrahimović predstavljen u Milanu - undefined

Foto: EPA-EFE: Zlatan Ibrahimović predstavljen u Milanu

Iako do prije 15 dana nije bio uvjeren da Milanov projekat može donijeti pozitivne rezultate, ipak se predomislio.

"Milan je uvijek Milan. Ne možete mijenjati historiju. Možda ekipa nije na nivou kao u prošlosti, ali ja sam uvijek optimističan, u svaki projekat ulazim sa 200 posto mogućnosti. Da ne vjerujem da možemo bolje, ne bih sjedio ovdje u ovom trenutku. Moramo raditi i poboljšati se", rekao je Ibrahimović, prenosi N1.

Na pitanje šta će novo donijeti u Sportski Centar Milanello, Ibrahimović je na šaljiv način rekao kako njegove nove saigrače čeka pakao na treninzima, kao što je to bio slučaj prije devet godina i da će od svakog igrača tražiti maksimum.

Zlatan Ibrahimović predstavljen u Milanu - undefined

Foto: EPA-EFE: Zlatan Ibrahimović predstavljen u Milanu

"Sad sam još gori nego prije 10 godina. Ja sam jednostavno takav. Saigrači to znaju. Odigrat ću onako kako treniram. Vjerujem da moramo raditi mnogo i jako. Moramo naučiti kako da ostavimo sve na terenu. Ako ne znamo kako to uraditi, ne možemo ispuniti svoj puni potencijal. Ja volim raditi na taj način i isto očekujem od saigrača. Ponekad očekujem i previše, ali bitno je da svako da sve od sebe", rekao je Ibrahimović.

Inače, Ibrahimović je izabrao 21 kao broj dresa koji će nositi u ovoj sezoni, jer su svi brojevi koje je nosio u karijeri zauzeti i ne postoji mogućnost zamjene dresova.

Švedski napadač kaže kako je dozvolio svojoj djeci da izaberu njegov novi broj među onima koji su bili na raspolaganju, a oni su odabrali upravo bivši broj dresa legendarnog Andree Pirla, koji je bio i Ibrahimovićev saigrač.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije