Zlatan Ibrahimović potpisao za novi klub: Zaradit će tri miliona eura

Radiosarajevo.ba
Zlatan Ibrahimović potpisao za novi klub: Zaradit će tri miliona eura
Foto: EPA-EFE / Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović novi je igrač Milana, potvrdio je klub sa San Sira.

Legendarni 38-godišnji napadač potpisao je šestomjesečni ugovor vrijedan tri miliona eura.

Također, ugovor će automatski biti produžen ako Zlatan do kraja sezone odigra određen broj utakmica i postigne određen broj golova.

„Vraćam se u klub koji poštujem i u grad koji volim. Pokušat ću promijeniti sa suigračima tok sezone i učinit ću sve da u tome uspijemo“, prve su riječi Ibrahimovića nakon povratka u klub za koji je igrao od 2010. do 2012. godine.

Ibra je za Milan zabio 56 golova, uz 24 asistencije u 86 utakmica i bio je jedan od najzaslužnijih za posljednji 18. Scudetto Rossonera 2011. godine.

On je ranije ovog mjeseca i najavio ovakav scenarij.

„Potpisat ću za momčad koja ponovno uči pobjeđivati, želi oživjeti svoju historiju i traži izazov. To je jedini način da pronađem dovoljno motivacije i ponovno iznenadim onim što mogu. Nogometašu nije važno samo u kojoj ekipi igra, mora se poklopiti puno toga, čak i zahtjevi moje porodice. Uskoro se vidimo u Italiji“, rekao je Ibrahimović za Magazine GQ.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije