Zlatan Ibrahimović: Pokorio sam Englesku za tri mjeseca

Radiosarajevo.ba
Zlatan Ibrahimović: Pokorio sam Englesku za tri mjeseca
EPA / Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je u Manchester United stigao sa 35 godina i mnogi su smatrali da je menadžer ekipe sa Old Trafforda Jose Mourinho napravio pogrešan potez.

Međutim Ibrahimović je pokazao i u, prema mnogima, najtežoj fudbalskoj ligi na svijetu, da se radi o vrhunskom napadaču. Vodeći je strijelac Manchester Uniteda, a više golova od njega u Premiershipu postigao je napadač Chelseaja Diego Costa.

Ibrahimović se nije zaboravio pohvaliti zbog svog dostignuća.

"Ja ne 'ganjam' nikoga, ali želim glavni trofej - trofej Premiershipa. To je moj cilj. Individualne stvari dolaze kao dijelovi glavnog cilja i to je samo bonus. Ako kolektiv radi dobro, onda će dobro raditi i individualci. Pokušavam pomoći timu onako kako najbolje znam - postizanjem golova, dobrom igrom i stvaranjem šansi za moje saigrače. Sve dok to mogu raditi znam i da mogu pomoći. Ista stvar je i s mojim saigračima, koji mi pomažu. Individualnih ciljeva više nemam jer sam ih već ispunio - za tri mjeseca sam pokorio Englesku", rekao je Ibrahimović i dodao:

"Imali smo uspone i padove. U posljednje vrijeme pobjeđujemo i stabilni smo kao tim. Trener je našao bazu, iako to nije bilo lako jer je tek došao u klub i trebalo je vremena za prilagodbu. Rekao sam od početka da treba biti strpljiv i da će sve doći na svoje mjesto. Sada već možete vidjeti identitet tima, a mislim i da možemo igrati još mnogo bolje. To ćemo na kraju i uraditi - trudimo se", istaknuo je Ibrahimović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije